info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Arkitekt datacenternät

Om DGC

DGC utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser.

Vi levererar våra tjänster med hög servicegrad och ett personligt engagemang. Vår vision är att bli erkända som den bästa leverantören av våra tjänster till vår målgrupp. Vår tillväxt ska vara lönsam, grön och hållbar.

Vi är ett värderingsstyrt bolag och har idag cirka 250 medarbetare i Stockholm, Örebro och Göteborg. Nu söker vi en arkitekt inom datacenternät till vårt kontor i Stockholm.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Vår drift- och utvecklingsavdelning för infrastruktur och tjänster är en relativt liten avdelning som växer och vi behöver förstärka den med en ny kollega. Denna person får möjligheten att vara med och bygga Sveriges bästa IT-driftföretag genom att ta fram innovativa och säkra infrastrukturlösningar och tjänster till våra kunder.

Du kommer arbeta med såväl större som mindre utvecklingsprojekt där de gemensamma ledorden är just innovation och säkerhet. Arbetet är varierande och den tekniska utvecklingen snabb. Vi investerar gärna i våra medarbetares kompetens genom utbildningsinsatser och det är endast du själv och din inställning som sätter gränserna för detta.

Kompetens och erfarenhet

Du har troligen plockat sönder familjens TV någon gång under din uppväxt och lagt en ansenlig mängd tid på att bygga lego. Din vilja att förstå hur saker fungerar är mer än bara ett arbete eller ett inlärt beteende. Därutöver har du sannolikt flerårig erfarenhet från IT-drift- eller operatörsbranschen och har haft en ansvarsroll inom exempelvis NOC, drift av stora nät eller på annat sätt arbetat med nätrelaterad utveckling.

Vi tror att du har goda kunskaper inom några, och en stark vilja att vidareutvecklas inom de flesta, av följande områden:

 • IP- och Ethernetbaserade nätverk
 • VXLAN, EVPN
 • FW/NGFW
 • LB/WAF
 • Routingprotokoll (BGP/ISIS/OSPF)
 • IaC
 • Git, Ansible, Python, Docker
 • SDN

Om du har kunskap och/eller erfarenhet av följande är det meriterande:

 • SIEM
 • PKI
 • Elastic Stack
 • PCI DSS, ISO27001

Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat och ser vikten av teknisk dokumentation.

Personliga egenskaper

Du är en trygg, stabil och pålitlig person med mycket hög integritet och respekt för informationssäkerhet. All personal på denna avdelning genomgår en omfattande bakgrundskontroll innan anställning.

Du är påläst, älskar att hänga med i teknikutvecklingen och är trygg i att fatta dina egna beslut. Du sporras av utmaningar och gillar att ha kul på arbetet med dina kollegor och våra kunder.

Utöver detta krävs en utpräglad servicekänsla och en person som tar ett stort ansvar för såväl sin egen prestation som att utveckla våra kunder och gruppen. Du är analytisk, engagerad och självgående samtidigt som du tycker om att arbeta och vara en del av en grupp. Du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor.

Ansökan

DGC eftersträvar jämlikhet på arbetsplatsen och ser gärna såväl kvinnliga som manliga sökande med olika typer av bakgrund. Ansökningar, urval och intervjuer kommer att ske löpande.