info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Business Development Manager, Stockholm

Anställningsort: Stockholm

Avdelning: Försäljning, New Business

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökningsperiod: Löpande

Kontaktperson: Niclas Karlsson

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Detta är en affärsfokuserad roll, men kräver även tekniks kompentens kring IT-drift. Du har antagligen arbetat som konsult inom IT-drift, IT-ansvarig, projektledare eller som KAM inom IT-drift. Du behöver inte ha arbetat med försäljning tidigare utan här är det viktigare med ett teknikintresse och affärsmannaskap.

Som Business Development Manager driver du i huvudsak några av Sveriges större upphandlingar inom IT-drift mot både privat och offentlig sektor. Du får även möjlighet att driva affärer mot större kunder inom vårt målsegment. Rollen kommer att testa och utveckla din förmåga att konvertera kundens behov till lösningar, att samverka internt med specialister, lösningsarkitekter och projektledare, samt kommunicera på ett trovärdigt och förtroendeingivande sätt.

Kompetens och erfarenhet

Arbetet ställer stora krav på förmågan att kommunicera och samverka med specialister och övriga kollegor. Vi söker dig med en bred teknikförståelse som har en god förmåga att presentera dina idéer, påverka och kommunicera i både tal och skrift.

Du skall gilla att ta ansvar och driva projekt och samtidigt drivas av att komma med idéer som utvecklar teamet och kunderna. Vi tror även att du:

  • Har en eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi
  • Har antingen 2–5 års erfarenhet av lösningsförsäljning, alternativt en bakgrund som IT-projektledare, IT-konsult, managementkonsult inom IT, IT-chef eller liknande erfarenhet inom IT-drift kombinerat med en vilja att växa in i rollen
  • Har god förmåga att räkna och analysera
  • Talar och skriver svenska och engelska flytande

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer höga krav på affärsmannaskap och förhandlingsförmåga och för att du skall vara framgångsrik krävs ett personligt driv och engagemang.