info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC börjar producera egen vindkraftel

Avtalen, som ingåtts via elbolaget Bixia, innebär att DGC kommer att leasa kapacitet i två vindkraftverk. Produktionen kommer täcka cirka hälften av DGC:s nuvarande elbehov. Ambitionen är att successivt öka andelen egenproducerad vindkraftel. Övrig el köps in från andra externa vindkraftproducenter.

Som vindkraftproducent blir DGC befriad från energiskatt på egenproducerad och förbrukad el. Kostnadsbesparingen beräknas inledningsvis bli drygt 100 tkr per år.

– Energiproduktionen behöver styras om till förnybara energikällor. Vi har köpt grön el i många år men genom att bli vindkraftsproducent så bidrar vi mer aktivt till den omställningen, dessutom spar vi pengar på det, säger Jörgen Qwist, vd på DGC.

För mer information, kontakta:
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC grundades 1987 och DGC:s aktie är noterad på NASDAQ Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 16 december 2014, klockan 08.30.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com