info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC förvärvar driftverksamhet i Växjö

Den preliminärt bedömda köpeskillingen är 1,3 mkr kontant varav 500 tkr utgör värdet på övertagen infrastruktur. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling om 400 tkr tillkomma om 12 månader, villkorad av utvecklingen i den övertagna kundbasen.   

– Vi behöver bredda och fördjupa vår kompetens inom IT-drift och det här förvärvet gör oss starkare inom drift av affärssystem och kundanpassade applikationer. Vi får över en grupp duktiga tekniker och flera intressanta kunder så det här känns väldigt positivt, säger Jörgen Qwist, vd på DGC.

– Med den här affären hamnar både våra kunder och medarbetare i helt rätt miljö. DGC har fokus på alla de IT-infrastrukturtjänster inom drift och datakommunikation som är en förutsättning för att affärssystemet skall fungera bra. Vi kompletterar varandra perfekt, säger Dan Erngård, vd på NAB Solutions.

För mer information, kontakta:

Jörgen Qwist, VD DGC One AB, telefon: +46 8 506 106 63 eller +46 708 34 28 34, E-post: jorgen.qwist@dgc.se (jorgen.qwist@dgc.se)

Dan Erngård, VD NAB Solutions AB, telefon +46 733 58 13 13, E-post: dan.erngard@nabsolutions.se

Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 502 18 eller +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden och offentliga förvaltningar i ett eget rikstäckande nät. DGC grundades 1987 och DGCs aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se (http://www.dgc.se/).

Om NAB Solutions
NAB Solutions är specialister på affärssystemet Dynamics NAV (tidigare Navision) och levererar tillsammans med Microsoft lösningar i första hand till företag inom handel och distribution, miljö och återvinning, samt lösningar för ekonomistyrning. NAB blev 2010 utsedda till medlem i Microsofts ”President’s Club”. NAB har 28 anställda och kommer 2010 att omsätta 30 MSEK. För mer information om NAB Solutions, se www.nabsolutions.se (http://www.nabsolutions.se/).

Informationen är sådan som DGC ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 december 2010 kl. 08.30.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com