info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC förvärvar IT-driftbolaget Delta IT

I syfte att stärka DGC:s position på den svenska IT-drift- och outsourcingmarknaden har DGC förvärvat IT-driftbolaget Delta IT Services Drift i Stockholm.  

Delta IT Services grundades 2005 och har idag ett 20-tal medarbetare och tjänsteintäkter om cirka 3 mkr per månad. Merparten av intäkterna är repetitiva driftintäkter och Deltas tillväxt och lönsamhet är god. Verksamheten har nyligen överlåtits till bolaget Delta IT Services Drift AB, vilket är det bolag DGC nu köper. Tillträde sker idag den 2 maj. Bolaget kommer inom kort att namnändras till DGC Delta AB.

– Vi köper Delta för att öka vår konkurrenskraft inom affärsområde IT-drift. Vi har själva använt Delta som en underleverantör under flera år och har imponerats av deras kompetens och höga servicegrad. Det känns väldigt bra att de nu blir en del av vår satsning på att bli en ledande drift- och outsourcingleverantör i Sverige. Vårt mål är att få en lika stark position inom IT-drift som vi har på datakommunikationsmarknaden, säger Jörgen Qwist, vd på DGC. 

Deltas ägare kommer att vara kvar i verksamheten efter försäljningen. Grundarna Mattias Karlsson och Mattias Niklasson har också förbundit sig att i maj månad köpa aktier i DGC av DGC:s huvudägare David Giertz för totalt 4,5 miljoner kronor.  

– Vi har jobbat tillsammans med DGC i många år nu och vi vet att det här kommer att bli riktigt bra för Deltas alla kunder och medarbetare. Det känns väldigt spännande att bli del av den satsning som DGC gör inom IT-drift, säger Mattias Karlsson och Mattias Niklasson.

DGC finansierar köpet av Delta med lånade medel. 

Advokatfirman Delphi har agerat juridisk rådgivare åt DGC. 

För mer information, kontakta: 
Jörgen Qwist, vd DGC One AB, telefon: +46 708 34 28 34, e-post: jq@dgc.se 
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se
Mattias Karlsson, grundare Delta IT Services, telefon +46 8 5011 2502, + 46 70 665 90 23 

Om DGC 
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se. 

Informationen lämnades för offentliggörande den 2 maj 2016, klockan 10.30

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se