info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC förvärvar mark i Danderyd för byggnation av nytt datacenter

I syfte att möta den ökade efterfrågan på datacenterkapacitet har DGC ingått ett avtal med Danderyds kommun om att förvärva en industritomt. Tomten är obebyggd och omfattar 5000 kvadratmeter med en byggrätt om 5000 kvadratmeter.  

Av köpeskillingen som uppgår till 11,5 mkr, som DGC avser att finansiera via lån, erläggs 90 procent när fastigheten är bildad efter förrättning.

– Vår inriktning är att vi skall bygga ett nytt framtidssäkert datacenter för att möta den ökade efterfrågan på datacenterskapacitet. Ett nybyggt och modernt datacenter har hög energieffektivitet och betydligt lägre driftkostnader jämfört med dagens lösningar. När vi sätter spaden i backen återstår att se, men förvärvet av fastigheten ger oss full frihet att utforma ett datacenter efter våra nuvarande och framtida behov, säger Jörgen Qwist, vd på DGC.

För mer information, kontakta:

Jörgen Qwist, VD DGC One AB, telefon: +46 8 506 106 63 eller +46 708 34 28 34, E-post: jorgen.qwist@dgc.se (jorgen.qwist@dgc.se)

Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 502 18 eller +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden och offentliga förvaltningar i ett eget rikstäckande nät. DGC grundades 1987 och DGCs aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se (http://www.dgc.se/).

Informationen lämnades för offentliggörande den 17 december 2010, klockan 10.00.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com