info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC ger sina kunder miljömärkt el

DGC:s tillväxt ska vara grön och hållbar. I takt med att vi växer finns mer utrusning placerad hos våra kunder, främst modem. Sådan utrustning förbrukar el. I syfte att ta ansvar för våra tjänsters hela miljöpåverkan har vi valt att räkna den elförbrukningen – och dess påföljande växthusgasutsläpp – som vår egen när vi följer upp våra miljömål. Vi har antagit att våra kunders elavtal ser ut som snittavtalet i Norden vilket innebär att en tredjedel av elen inte är förnyelsebar. Vi kan inte styra vilka elavtal kunderna väljer att ha men genom att nu köpa förnyelsebara ursprungsgarantier så täcker vi upp för de växthusgasutsläpp som den kundplacerade utrustningen beräknas generera.

Förnyelsebara ursprungsgarantier utfärdas av Energimyndigheten. Syftet med garantierna är att det inte ska säljas mer el av en viss typ än vad det produceras. Vi har valt att köpa garantier för vindel från GodEl. Garantierna är märkta Bra Miljöval från Naturskyddsföreningen. När vi köper garantier för vindel så ökar efterfrågan på sådan el vilket driver incitamenten att bygga ut vindkraften i Sverige. Detta kompletterar DGC:s satsning på egen vindkraft till kontor och datahallar (se pressmeddelande 2014-12-16).  

– Vår tillväxt ska vara grön och hållbar, nu tar vi ytterligare ett steg till 100 procent förnyelsebar energi och helt klimatneutrala datakommunikations- och IT-tjänster, säger Jörgen Qwist, vd DGC.  

För mer information, kontakta:
Jörgen Qwist, vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 106 63 eller +46 708 34 28 34, e-post jorgen.qwist@dgc
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på NASDAQ Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 29 september 2015, klockan 08.30.

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se