info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC One AB, halvårsrapport Q2 2011

1 APRIL – 30 JUNI, Q2

· Nettoomsättning 98,4 mkr (73,2)
· Tillväxt i tjänsteverksamheten 31,3% (14,4)
· Rörelseresultat 8,3 mkr (7,1)
· Rörelsemarginal 8,4% (9,6)
· Resultat efter skatt 7,1 mkr (5,3)
· Resultat per aktie efter utspädning 0,82 kr (0,62)

1 JANUARI – 30 JUNI, HALVÅR

· Nettoomsättning 182,5 mkr (145,4)
· Tillväxt i tjänsteverksamheten 21,7% (13,7)
· Rörelseresultat 16,6 mkr (18,6)
· Rörelsemarginal 9,1% (12,8)
· Resultat efter skatt 13,4 mkr (13,7)
· Resultat per aktie efter utspädning 1,55 kr (1,60)

VDs kommentar
Dagarna innan midsommar tecknade vi vårt hittills största kundavtal värt 110 miljoner kronor. Avtalet med EDB ErgoGroup innebär att vi skall leverera datakommunikation till Sveriges 2800 bankomater de kommande sju åren. Merparten av leveranserna kommer att ske under 2012, därefter sträcker sig avtalet i fem år till utgången av 2017. Affären gör, tillsammans med det ramavtal vi tecknade med ICA tidigare i vår, att vi har säkrat upp vår tillväxt kommande år. Vi är väldigt glada och stolta över denna framgång. Vi har visat att vi är med och konkurrerar om och vinner de största datakommunikationsaffärerna som görs i Sverige och Norden.

Resultatet och rörelsemarginalen i det andra kvartalet var i nivå med motsvarande kvartal förra året men efter halva 2011 har vi ett något svagare resultat och lägre rörelsemarginal än 2010. Som jag kommenterade i föregående kvartalsrapport är det framförallt vår driftverksamhet som uppvisar försämrade marginaler. Det beror dels på att vi har lägre rörelsemarginaler i den förvärvade verksamheten i Örebro men också på att vi gjort relativt stora tekniksatsningar i driftverksamheten i Stockholm som ännu inte mötts upp av nya kunder och intäkter. Det är därför extra glädjande att vi under kvartalet vann flera nya driftkunder i Stockholm och Örebro som Textilia, Memira, Skandiamäklarna och Stockholm Meeting Selection samt förlängt viktiga driftavtal med Svensk Fastighetsförmedlning och NEA. Nya och förnyade förtroenden från kunder är vår väg till ett förbättrat resultat i driftverksamheten.

Jörgen Qwist
Vd
(jämfört med motsvarande period föregående år)

Telefonkonferens
DGC håller idag, klockan 10.00, en telefonkonferens där kvartalsrapporten kommer att presenteras. Efter presentationen finns det utrymme för frågor.
Telefonnummer för deltagande i telefonkonferensen: +46 (0)8 5051 3791
Det finns också möjlighet att lyssna direkt på telefonkonferensen samt ta del av presentationsmaterial via länk på http://www.dgc.se/sv/Investerare/Presentationer/Presentationer-2011/ eller www.financialhearings.com.

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden och offentliga förvaltningar i ett eget rikstäckande nät. DGC grundades 1987 och DGCs aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.
Informationen är sådan som DGC ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 18 augusti 2011 kl. 08.30.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com