info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC ska fibrera samtliga ICA-butiker i Sverige

ICA har förlängt och utökat avtalet med DGC avseende leverans av datakommunikationstjänster. Det nya avtalet sträcker sig över 5 år och innebär att DGC ska leverera fiberförbindelser till samtliga ICA-butiker i Sverige. 

DGC har sedan 2011 levererat datakommunikationstjänster till ICA och nu har avtalet förlängts. Avtalsförlängningen innebär att DGC ska leverera fiberförbindelser med minst 100 Mbit/s kapacitet samt med 4G-redundans till samtliga cirka 1 350 ICA-butiker i Sverige.

– Vi är jätteglada över det förtroende ICA nu ger oss, vi har haft ett gott samarbete i många år och ser nu fram emot att konvertera alla ICA-butiker till fiber. Vi har byggt vårt nät för att kunna leverera säkra och konstandseffektiva fibertjänster till kunder just som ICA, som finns på många platser i hela Sverige. Det här en stor framgång för vår fibersatsning och nu får vi ännu mer kraft att fibrera Sveriges stora företag, säger Jörgen Qwist, vd för DGC. 

För mer information, kontakta:
Jörgen Qwist, vd DGC One AB, telefon: +46 70 834 28 34, e-post: jq@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 1 juni 2017, klockan 08.30.

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se