info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC tecknar stort driftkontrakt av molntjänster med Applicate

Istället för att köpa hårdvara och drifta sin IT-infrastruktur i egen regi kommer Applicate att köpa IT-infrastruktur som en tjänst av DGC. Initialt skall DGC leverera kapacitetstjänster (IaaS) som virtuella och fysiska servrar, disklagring (SAN) och backup. Applicate får tillgång till DGCs prisbelönta servicedesk som genomför avancerad övervakning av infrastrukturen. DGC skall leda migreringsprojektet och ansvara för att flytta Applicates befintliga miljö till DGCs kapacitetstjänster.

– Vi har under första kvartalet genomfört en upphandling avseende kapacitetstjänster där fem olika leverantörer kvalificerade sig till slutomgången, DGC valdes som det för oss bästa alternativet. DGCs erbjudande ger Applicate ökad flexibilitet att snabbt och enkelt möta kunders behov av tillväxt i form av kapacitet och utökat behov av nya tjänster. Detta kombinerat med hög servicenivå och kvalitet kommer att ge oss positiva effekter och fördelar på marknaden, säger Yvonne Westman, vd på Applicate.

– Vi är stolta och glada över att Applicate väljer oss som leverantör. Vi erbjuder moderna IT-infrastrukturtjänster med en tydlig och enkel prissättning som följer kundens kapacitetsförbrukning. Med vår skalbara lösning får Applicate en förutsägbar och lägre kostnad för sin IT-infrastruktur jämfört med den lösning som de idag driftar i egen regi. Vi är övertygade om att den här typen av molntjänster kommer att efterfrågas allt oftare när företag och offentlig sektor upphandlar IT-infrastrukturlösningar i framtiden, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC.

För mer information kontakta:
Mattias Wiklund, Försäljningschef och vice vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 50216 eller +46 70 626 28 01, E-post: mattias.wiklund@dgc.se

Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se

Yvonne Westman, VD, Applicate, tfn: +46 (0)8 738 51 08, e-post: yvonne.westman@applicate.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonilösningar till den svenska företagsmarknaden i ett eget rikstäckande nät. DGC grundades 1987, har cirka 100 anställda och omsatte under år 2009 263 mkr med ett rörelseresultat om 36 mkr. DGCs aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Om Applicate
Applicate är ett IT-företag med ursprung inom utveckling, förvaltning och drift av informationssystem.
Företagets utvecklare tar fram allt från små och enkla till stora och komplexa IT-lösningar och affärssystem som förbättrar kunders verksamhet och effektivitet. Applicate erbjuder bland annat utveckling, förvaltning av system och drift. Applicate ingår i Bisnode-koncernen, som är Europas ledande utgivare av digital affärsinformation med tjänster inom kredit-, marknads- och produktinformation. För mer information om Applicate, se www.applicate.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 20 april 2010, klockan 08.00.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com