info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC tecknar telefoniavtal med Huddinge kommun och Huge Fastigheter

I november 2012 meddelade Huddinge kommun i sitt tilldelningsbeslut att DGC vann kommunens telefoniupphandling. Tilldelningsbeslutet överklagades emellertid av en annan anbudsgivare och ärendet avgjordes i förvaltningsrätten som i slutet på februari månad avslog överprövningen. Avtal har nu tecknats mellan Huddinge kommun, Huge fastigheter AB och DGC.

Avtalet gäller i 3 år och därtill har Huddinge kommun möjlighet att förlänga avtalet årsvis i maximalt ytterligare tre år. DGC beräknar att avtalsvärdet över de första 3 åren är drygt 20 mkr. Huddinge kommun blir DGC:s största kund inom affärsområde telefoni.

Sedan 2009 levererar DGC datakommunikationstjänster till Huddinge kommuns 160 verksamhetsställen. Huddinge kommun är Stockholms läns näst största kommun.

– Vi har köpt datakommunikationstjänster av DGC sedan 2009 och ser nu fram emot att utveckla vårt samarbete med kommunikation som tjänst, säger Mikael Blomberg, upphandlingschef på Huddinge kommun

– Med denna affär, vår största hittills på telefonisidan, stärker vi vår marknadsposition som leverantör av avancerade fasta och mobila telefonitjänster till stora svenska företag och offentliga förvaltningar. Det är också extra roligt att fördjupa vårt samarbete med Huddinge kommun, säger Jörgen Qwist, vd på DGC.

För mer information, kontakta:
Jörgen Qwist, vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 106 63 eller +46 708 34 28 34, e-post: jq@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om Huddinge kommun
Huddinge kommun är med 100 000 invånare den näst största kommunen i Stockholms län. Kommunen är samtidigt en av dem största arbetsgivaren i Huddinge med drygt 6 000 anställda.

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC grundades 1987 och DGC:s aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen är sådan som DGC ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 mars 2013 kl.08.30.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com