info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC utökar leveransen till Stureplansgruppen med IT-drifttjänster samt drift av LAN- och WiFi

DGC får utökat förtroende från Stureplansgruppen när ett nytt avtal om leverans av datakommunikations- och IT-drifttjänster har tecknats. Avtalet sträcker sig över 5 år och beräknas vara värt cirka 10 mkr.

Sedan 2006 är DGC leverantör av datakommunikationstjänster till Stureplansgruppen, en av Sveriges största nöjeskoncerner med verksamhet i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. Nu har ett nytt avtal tecknats som innebär att DGC ska fortsätta att leverera datakommunikationstjänster till ett 40-tal verksamhetsställen men nu utökas leveransen till att även omfatta drift av LAN- och WiFi-tjänster.

Det nya avtalet innebär också att DGC ska leverera IT-drifttjänster till Stureplansgruppen. DGC ska tillhandahålla tjänster inom infrastruktur, systemdrift, identitetshantering, användarnära tjänster, klienttjänster, säkerhetstjänster samt support och samverkan. Leveransen av IT-drifttjänster kommer ske från DGC:s datacenter i Sverige.

– Det känns väldigt bra att vi får utökat förtroende av Stureplansgruppen att nu också leverera centrala IT-drifttjänster. Att vår datakommunikationsleverans samtidigt kompletteras med att vi ska leverera drift av LAN- och WiFi-tjänster gör att vi tar ett helhetsansvar och blir Stureplansgruppens primära IT-partner. Jag ser fram emot en ny avtalsperiod och ett fördjupat samarbete, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC. 

För mer information, kontakta:
Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 50216 eller +46 70 626 28 01, e-post: mattias.wiklund@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 19 maj 2017, klockan 08.30.

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se