info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

DGC vinner stort outsourcingkontrakt med NOTE, Googles molntjänster del av lösningen

DGC har sedan 2006 levererat en IP-VPN-lösning till NOTE. NOTE är en tjänsteleverantör inom tillverkning och logistik av elektronikbaserade produkter. Lösningen knyter samman fabriker och verksamhetsställen i Norden, Baltikum och Polen. Nu har DGC fått förtroendet att överta helhetsansvaret för NOTEs hela IT-miljö. NOTE har genom många tidigare förvärv idag en decentraliserad och diversifierad IT-miljö som DGC skall centralisera och standardisera. Av de hundratalet fysiska servrar som NOTE idag själva driftar kommer merparten att avvecklas genom att de virtualiseras eller att applikationerna levereras som en molntjänst från DGCs delade plattform.

DGC har nyligen tecknat ett återförsäljaravtal med Google och som del av lösningen kommer DGC att migrera NOTEs befintliga e-postlösningar, huvudsakligen från Microsoft, till Googles molntjänst Google Apps Premier Edition som bland annat innehåller e-postlösningen Gmail. NOTE får därmed utan extra kostnad också tillgång till Googles applikationer för kommunikation och samarbete. Migreringen innebär väsentliga kostnadsbesparingar för NOTE.

– Det känns väldigt bra att vi nu tillsammans med DGC har tagit ett nytt helhetsgrepp på hela vår IT-miljö. Den nya lösningen kommer att sänka våra totala IT-kostnader samtidigt som vi förbättrar stödet till våra användare med en gemensam support. Vi har länge haft DGC som leverantör av all vår datakommunikation och det kändes naturligt att utveckla samarbetet med dem, säger Anders Andersson, Vice President Nearsourcing, på NOTE.

– Vi är glada och stolta över att ha fått det här förtroendet från NOTE. Affären är ett bra exempel på hur vi tror att outsourcingmarknaden kommer att utvecklas. Istället för att ta över personal och förvaltning av gamla system så migrerar vi in miljön i vår delade plattform och levererar allt som en funktion. Affären är också ett bevis på att vårt samarbete med Google ligger helt rätt i tiden. Det är välgörande för hela marknaden att det nu finns molntjänster som kan utmana Microsoft. Det är vår övertygelse att lösningar som denna kommer att visa vägen för hur man bygger en modern och kostnadseffektiv IT-infrastruktur, säger Jörgen Qwist, VD för DGC.

– DGCs avtal med NOTE är spännande ur många synvinklar, säger Jesper Ritsmer Stormholt, Territory Manager Nordic Region, Google Enterprise. Det visar att större företag alltmer tar steget in i molnet och därmed kan erbjuda sina användare moderna och säkra verktyg för kommunikation och samarbete samtidigt som de kapar sina kostnader. Avtalet är också ett tecken på hur Google Apps Premier Edition kan ingå i kreativa kombinationer från integratörer och återförsäljare, något som i slutändan också gagnar slutkunden.

För mer information kontakta:
Jörgen Qwist, VD DGC One AB, telefon, +46 708 34 28 34. E-post: jorgen.qwist@dgc.se
Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se

Bild
Bild på Jörgen Qwist, VD på DGC One AB, finns på http://www.dgc.se/sv/Press/Bilder-Logotyper/

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonilösningar till den svenska företagsmarknaden i ett eget rikstäckande nät. DGC grundades 1987, har cirka 100 anställda och omsatte under år 2008 238 mkr med god lönsamhet. DGCs aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 3 februari 2010, klockan 13.30.


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com