info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Dina Försäkringar väljer telefonilösning från DGC

Nätoperatören DGC har tecknat ett avtal med Dina Försäkringar, Sveriges femte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar, om leverans av en IP-telefonilösning. Avtalet löper över 3 år.

Dina Försäkringar har valt DGC som leverantör av en ny telefonilösning. Sedan tidigare levererar DGC en datakommunikationslösning, ett IP-VPN, till företagets samtliga kontor och telefonin kommer att distribueras i samma nät. Initialt gör DGC en pilotinstallation till kontor i Stockholm, Göteborg och Skåne. Lösningen innebär att Dina Försäkringar nu samlar sin datakommunikation och telefoni i ett och samma nät från en leverantör.
– Det är en naturlig fortsättning att också implementera telefoni i vårt datanät. Detta är en framtidssäker lösning där vi effektiviserar utnyttjandet av vår infrastruktur. Lösningen ger oss också en supportkontakt för både datakommunikation och telefoni, säger Fatima Munir, IT-chef på Dina Försäkringar.

– Att Dina Försäkringar nu väljer att addera telefoni till sin befintliga datakommunikationslösning är mycket glädjande. Detta är ett typexempel på hur företag genom att samla sin kommunikation i ett nät från en leverantör kan effektivisera sin kommunikationshantering. Att vi får utökat förtroende från Dina Försäkringar visar att våra lösningar kombinerat med en hög servicegrad är mycket konkurrenskraftiga, kommenterar Mattias Wiklund, försäljningschef och vice VD för DGC.

Om DGC
DGC är en nätoperatör som erbjuder datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden. DGC har cirka 90 anställda och omsatte under 2007 drygt 220 mkr med god lönsamhet. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Om Dina Försäkringar
Ett femtiotal lokalt verksamma försäkringsbolag (Dina-bolag) samverkar med Dina Försäkring AB under gemensamt varumärke Dina Försäkringar. Dina-bolagen försäkrar konsumenter, lantbrukare, företagare och fastighetsägare. Dina Försäkringar är idag landets femte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar. För mer information om Dina Försäkringar, se www.dina.se.

För mer information kontakta:
Mattias Wiklund, vice VD DGC One AB
Telefon: +46 8 506 502 16 eller +46 70 626 28 01
E-post: mattias.wiklund@dgc.se

Jakob Tapper, Informationsansvarig, DGC One AB
Telefon: +46 8 506 502 18 eller +46 739 81 63 33
E-post: jakob.tapper@dgc.se


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com