info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Drifttekniker - Technical Assistance Center (TAC)

Anställningsort: Örebro

Avdelning: TAC

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning

Ansökningsperiod: Löpande

Kontaktperson: Kenny Lindau

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Vårt uppdrag är att sköta driften av våra kunders system, stora som små. Här kommer du, tillsammans med dina medarbetare, att arbeta nära kunderna med allt från stora till små uppdrag. Som drifttekniker har du och ditt team ansvar för en bestämd grupp återkommande kunder. Du får därför möjligheten att bygga nära relationer med dina kunder och din absoluta strävan är att de alltid ska känna sig trygga med oss. Tillsammans säkerställer teamet att våra tjänster uppfyller kundernas behov, samtidigt som ni ständigt arbetar för att förbättra dem. Under drift- och uppföljningsmöten stämmer ni av leveransen med kunden och föreslår eventuella förbättringar som ni sedan ansvarar för att driva vidare.

Som ny behöver du inte vara rädd för att kastas in mitt i uppdrag på egen hand. Våra nyanställda får alltid arbeta tillsammans med en senior medarbetare för att komma in i teamet och lära känna kunderna, för att med tiden få eget ansvar.

Du som börjar hos oss blir en del av ett sammansvetsat arbetslag med mycket energi. Här ställer alla upp för varandra och släpper gärna sitt eget uppdrag för att hjälpa en kollega som behöver stöttning. Varje dag kommer du att lära dig något nytt och vi anser att när en medarbetare utvecklas – utvecklas hela arbetslaget. För oss är det väldigt viktigt att behålla gemenskapen i gruppen. Därför går vi några gånger om året gärna ut och äter en god bit mat med tillhörande dryck – kanske följer du med nästa gång?

Kompetens och erfarenhet

På DGC söker vi inte soloartister, utan lagspelare. Trots det är du som person inte rädd för att ta egna initiativ när det kommer till att hitta kreativa lösningar till våra kunder. Vi ser det som en självklarhet att du har en stor passion för IT och teknik, samtidigt som du ser det som givande att arbeta nära kunden och följa dennes utvecklingsresa.
För att passa in i rollen behöver du ha en utbildning som bedöms som relevant för tjänsten, eller erfarenhet från tidigare arbete inom serverdrift och kundkontakt. Detta innebär såklart att du har koll på, och vill fortsätta att utvecklas inom följande områden:

  • Windows Server/Klient
  • AD och GPO
  • Office 365 och Azure
  • RDS och Citrix
  • Övervakning
  • Backup

Om du har kunskap och/eller erfarenhet av följande är det meriterande:

  • ITIL
  • Nätverk
  • Linux

Personliga egenskaper

Hos oss finner du en intressant och utvecklande miljö med mycket goda möjligheter till personlig utveckling och stor variation i dina arbetsuppgifter. Vi satsar på att kontinuerligt utöka vår kompetens genom utbildning och du har stor frihet att själv välja dina framtida utvecklingsområden. Vi tycker om att ha kul på jobbet och satsar mycket på att skapa en stimulerande arbetsmiljö där vi trivs.

Ansökan och frågor om tjänsten

Urvalsprocessen sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Rekryteringen kan komma att avslutas innan ansökningstiden har gått ut. DGC eftersträvar en jämn könsfördelning och blir extra glada för kvinnliga kandidater.