info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

INTERSPORT väljer datakommunikationslösning från DGC

INTERSPORT Sverige AB har valt DGC som leverantör av sin nya datakommunikationslösning. DGC kommer att leverera IP-VPN-lösningen ”Retail Net” som knyter samman sportkedjans samtliga butiker och kontor i ett privat nätverk.

– Detta är en viktig satsning i vår intensiva utvecklingsfas från grossist till detaljist. Butiken står i centrum för satsningarna och det här samarbetet ger oss de effektiviseringsvinster och möjligheter som krävs för bättre kontroll och uppföljning och för ökad kundservice, säger Kristian Wirfalk, IT-chef på INTERSPORT Sverige AB.

– Med INTERSPORTS högt ställda krav på tillgänglighet och support är det mycket glädjande att de ger oss sitt förtroende och väljer oss som leverantör. I dag levererar vi liknande lösningar till över en fjärdedel av de största butikskedjorna i Sverige och denna affär förstärker vår position som marknadsledande leverantör av IP-VPN-tjänster till butikshandeln, säger Mattias Wiklund, Försäljningschef och vice VD för DGC.

Om DGC
DGC är en nätoperatör som erbjuder datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden. DGC har cirka 90 anställda och omsatte under 2007 drygt 220 mkr med god lönsamhet. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

DGC har inlett det förberedande arbetet inför en börsnotering vid OMX Nordiska Börs, med en planerad notering det närmaste året, om marknadsförutsättningarna tillåter det.

Om INTERSPORT
INTERSPORT Sverige AB har 145 butiker och omsätter 3,3 miljarder kronor. Bolaget ägs av enskilda köpmän i kedjan och ingår i IIC-INTERSPORT International Corp. Med 5 100 butiker i 33 länder och en omsättning på cirka 70 miljarder kronor är INTERSPORT världens största sportkedja. För mer information om INTERSPORT, se www.intersport.se.

För mer information kontakta:
Mattias Wiklund, Försäljningschef och vice VD DGC One AB, telefon: +46 8 506 502 16 eller +46 70 626 28 01, E-post: mattias.wiklund@dgc.se

Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com