info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Medborgarskolan väljer kommunikationslösning från DGC

Studieförbundet Medborgarskolan har valt nätoperatören DGC som leverantör av sin nya kommunikationslösning. DGC skall leverera en IP-VPN-lösning samt en IP-telefonilösning till Medborgarskolans drygt 90 verksamhetsorter i Sverige. Avtalet löper över fyra år och beräknas vara värt cirka 7 MSEK.

Medborgarskolan har valt DGC som leverantör av en ny kommunikationslösning för sin IT-infrastruktur. DGC kommer att leverera en IP-VPN-lösning till studieförbundets drygt 90 verksamhetsorter i Sverige. Datakommunikationslösningen kommer också att användas som bärare av den nya IP-telefonilösning som Medborgarskolan skall implementera. Lösningen innebär att Medborgarskolan samlar sin datakommunikation och telefoni i ett nät från en leverantör.

– Medborgarskolan bygger en helt ny IT-infrastruktur. Vår ambition inför upphandlingen har varit att få till en sammanhållen lösning för all data och telefoni med en leverantör som ansvarar för allt. Den samordnade lösning som DGC har presenterat stödjer verksamhetens behov på ett mycket bra sätt och är dessutom flexibel och kostnadseffektiv. Vi förväntar oss mycket av DGC som leverantör och att valet föll på dem beror mycket på att de kan leverera modern teknik och är lyhörda för våra behov. Vi ser fram mot ett långvarigt samarbete, säger Jan Lundeen, IT-chef på Medborgarskolan.

– Att Medborgarskolan väljer DGC till sin leverantör av datakommunikation och telefoni är mycket glädjande. Att företag vill samla sina inköp och begränsa antalet leverantörer är en trend vi ser kommer starkt. Affären med Medborgarskolan visar att vi har ett attraktivt helhetserbjudande, kommenterar Mattias Wiklund, försäljningschef och vice VD för DGC.

Om DGC
DGC är en nätoperatör som erbjuder datakommunikations-, drift- och telefonitjänster till den svenska företagsmarknaden. DGC har cirka 90 anställda och omsatte under 2007 drygt 220 mkr med god lönsamhet. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

DGC har inlett det förberedande arbetet inför en börsnotering vid OMX Nordiska Börs, med en planerad notering det närmaste året om marknadsförutsättningarna tillåter det.

Om Medborgarskolan
Närmare en miljon människor deltar varje år i Medborgarskolans kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan finns över hela landet och verksamheten är öppen för alla. Vårt mål är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Läs mer på www.medborgarskolan.se

För mer information kontakta:
Mattias Wiklund, Försäljningschef och vice VD DGC One AB, telefon: +46 8 506 502 16 eller +46 70 626 28 01, E-post: mattias.wiklund@dgc.se

Jakob Tapper, Informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, E-post: jakob.tapper@dgc.se


Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com