info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Projektledningschef, Stockholm

Anställningsort: Stockholm

Avdelning: Projektledning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökningsperiod: Löpande

Kontaktperson: Marcus Oja

Om DGC

DGC utvecklar och säljer drifttjänster i våra egna datacenter och publika molntjänster och har kontor i Stockholm, Örebro och Göteborg.

Vi levererar våra tjänster med hög servicegrad och ett personligt engagemang. Vår vision är att bli erkända som den bästa leverantören av våra tjänster till vår målgrupp. Vår tillväxt ska vara lönsam, grön och hållbar.

Vi är ett värderingsstyrt bolag och har idag cirka 200 medarbetare i Stockholm, Örebro och Göteborg. Nu söker vi en projektledare till vårt kontor i Stockholm, alternativt Örebro.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Vår projektledningsavdelning ansvarar för migreringsprojekt av nya kunder till DGCs miljö, implementation av våra tjänster och överlämnande till driftorganisationen i en kraftigt växande affär. Du får möjlighet att jobba med engagerade medarbetare i en öppen miljö där medarbetares åsikter värderas.

Som chef för våra projektledare är du ansvarig för att utförandet av våra projekt är enligt de ramar och projektmodell som är uppsatt för DGC. I din roll medverkar du i Styrgruppen och rapporterar progress och eskaleringar för att säkerställa att projekten har förutsättningar för att lyckas.

Projekten vi utför är fokuserade på infrastruktursmigreringar, implementering av arbetsplatstjänster och kringliggande tjänster. Våra projektledare ansvarar för samordning och styrning av projekten så att leveranserna blir tekniskt, ekonomiskt och kvalitativt utförda på bästa sätt inom fastställda ramar. Som projektledningschef är du personalansvarig för gruppen och bedömer behovet av rekrytering och kompetensutveckling löpande.

Vi investerar gärna i våra medarbetares kompetens genom utbildningsinsatser och det är endast du själv och din inställning som sätter gränserna för detta.

Kompetens och erfarenhet

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har följande kompetenser och erfarenheter:

  • Minst 5 års projektledningserfarenhet av IT relaterade projekt
  • Erfarenhet av att rapportera till styrgrupper
  • Erfarenhet av att skapa effektiva grupper
  • Jobbat i IT-drift- eller operatörsbranschen
  • God förståelse och tidigare erfarenhet av att jobba med IT
  • Det är meriterande om du är certifierad inom PPS eller liknande projektledningsmodell

Personliga egenskaper

  • Du har god ledaskapsförmåga och kundfokusering
  • Du är duktig på att leda människor och skapa förutsättningar för en grupp att utvecklas och lyckas
  • Du är duktig på att kommunicera och skapa goda relationer
  • Du är självgående och gillar utmaningar

Ansökan

DGC eftersträvar jämlikhet på arbetsplatsen och ser gärna såväl kvinnliga som manliga sökande med olika typer av bakgrund. Ansökningar, urval och intervjuer kommer att ske löpande.