info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Rusta förlänger och utökar avtalet med DGC

Rusta har förlängt datakommunikationsavtalet samt tecknat ett nytt avtal avseende leverans av telefonitjänster. Avtalen sträcker sig över 3 år och beräknas tillsammans vara värda cirka 8 mkr.

DGC har sedan 2003 levererat datakommunikationstjänster till Rusta. Nu har avtalet förlängts vilket innebär att DGC ska fortsätta att leverera en IP-VPN-lösning till Rustas drygt 90 varuhus i Sverige och Norge. Avtalet kompletteras med leverans av redundans via 4G till de svenska varuhusen. Rusta har därutöver tecknat ett nytt avtal med DGC avseende leverans av telefonitjänster som central växelfunktionalitet, mobilabonnemang, varuhus- och kontorstelefoni samt kontaktcenterfunktioner.

– Rustas tillväxt och behov av stabila lösningar i alla led ställer stora krav på våra leverantörer. Vi tror att val av helhetsleverantörer och långsiktigt samarbete är viktiga komponenter i sammanhanget. DGC har möjlighet att ge oss stabil kommunikation och fungerande telefonilösning i samtliga varuhus, i Sverige och Norge. Därför har vi valt att både förlänga den samverkan som vi redan har och därutöver även utöka samarbetet med helhetslösning för telefoni, säger Päivi Redig, IT-chef på Rusta.

– Rusta är en betydelsefull datakommunikationskund sedan många år och nu utökas vår leverans till att också omfatta redundans via 4G samt telefonitjänster vilket känns väldigt bra. Det finns nu en stor efterfrågan på kostnadseffektiv redundans via 4G från många av våra kunder inom detaljhandeln, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC. 

För mer information, kontakta:
Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 50216 eller +46 70 626 28 01, e-post: mattias.wiklund@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 13 september 2016, klockan 08.30.

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se