info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Scandic Hotels ny IT-driftkund till DGC

Nordens största hotelloperatör, Scandic Hotels, har tecknat avtal med DGC avseende outsourcing av Scandics IT-miljö. Avtalet sträcker sig över 3 år och beräknas vara värt cirka 40 mkr.

Scandic, Nordens största hotelloperatör med ett nätverk av cirka 230 hotell fördelat på närmare 44 000 hotellrum i sju länder, är en ny IT-driftkund till DGC. DGC blir därmed Scandics primära IT-partner och ska leverera tjänster inom infrastruktur, system- och applikationsdrift, identitetshantering och federering. DGC ska även leverera användar-, klient- och säkerhetstjänster samt support och samverkan. DGC:s leverans kommer att ske i form av en hybridlösning, med tjänster som realiseras i DGC:s egna datacenter i Sverige och Microsofts publika molnplattform Azure.

– I takt med den ökande digitaliseringen ökar också kraven på våra samarbetspartners. Scandic sökte en långsiktig IT-partner som har förmågan att hantera komplexa hybridlösningar och utvecklas med oss som kund. DGC:s tekniska förmåga i kombination med ett kundfokuserat arbetssätt gjorde att vi valde DGC som vår framtida IT-partner, säger Martin Thell, CIO på Scandic Hotels.

– Under de senaste åren har vi byggt upp ett starkare IT-drifterbjudande med vår nya infrastrukturplattform Atlas som grund. Den i kombination med vår integration med publika molnplattformar som Azure gör att vi kan vinna allt större kunder. Scandic, med fler än 10 000 användare, kommer bli en av våra största kunder inom vår IT-driftverksamhet. Vi på DGC ser fram emot att bli Scandics långsiktiga partner och skapa rätt förutsättningar för Scandics digitala strategier, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC. 

För mer information, kontakta:
Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd DGC One AB, telefon: +46 8 506 50216 eller +46 70 626 28 01, e-post: mattias.wiklund@dgc.se
Jakob Tapper, informationsansvarig DGC One AB, telefon: +46 8 506 50218 eller +46 739 81 63 33, e-post: jakob.tapper@dgc.se

Om DGC
DGC är en nätoperatör som utvecklar och säljer datakommunikations-, drift- och telefonitjänster i ett eget rikstäckande nät till kunder som har verksamhet på många platser. DGC startades 1991 och DGC:s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information om DGC, se www.dgc.se.

Informationen lämnades för offentliggörande den 15 maj 2017, klockan 08.30.

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se