info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

TAM – Drifttekniker med kundansvar (Microsoft - SQL)

DGC söker ny medarbetare till vårt kundteam inom affärsområdet IT-drift med placeringsort Örebro. 

Vi söker dig!

Som har en utpräglad servicekänsla, är en person som tar mycket ansvar samtidigt som du har ett brinnande intresse för teknik. Du är social och trivs i en roll som kräver mycket kundkontakt. Du arbetar strukturerat och är van att planera ditt arbete samt är mycket noggrann i det du gör och gillar att arbeta i team.

Eftersom arbetet stundtals innebär ett högt tempo krävs det dessutom att du är stresstålig och flexibel.

Tjänsten

DGC ansvarar idag för drift, support och underhåll av tusentals företagskunders verksamhetssystem, nät och IT-drift. Inom många områden ligger DGC i framkant och driver utvecklingen framåt gärna tillsammans med kund. Som TAM arbetar du nära våra kunder och säkerställer att vår leverans uppfyller kundernas behov och överenskomna nivåer samtidigt som du kontinuerligt arbetar med förbättringar, utveckling och ny teknik. Dina närmaste kollegor är en sammansvetsad grupp med hög kompetens. 

Du kommer ha en tät dialog med de kunder du ansvarar för. I återkommande drift- och uppföljningsmöten stämmer du av leverans och kundnöjdhet. Du är operativ samt bygger upp och förvaltar kundernas miljöer även strategiskt genom att föreslå uppgraderingar och förändringar i kundernas miljöer vilka du sedan ansvarar för och driver vidare i projektform. Du ansvarar även för att löpande dokumentera dina kunders miljöer.

Din kompetens

Vi tror att du har goda kunskaper och en vilja att utvecklas inom de flesta av följande områden:

 • MSSQL
 • PowerShell
 • Windows Server

Har kunskap och/eller erfarenhet av följande är det meriterande:

 • IIS
 • AD och GPO
 • Office 365 och Azure
 • Exchange
 • RDS och/eller Citrix
 • Nätverk/Brandväggar
 • Linux
 • ITIL, övervakning, backup, etc.

Sökord för tjänsten

It-tekniker, Drifttekniker, Datatekniker, IT-jobb, Systemspecialist, TAM, IT-drift, SQL

För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet samt minst 3 års erfarenhet av arbete med renodlad serverdrift i större, komplexa Microsoft-miljöer samt erfarenhet av att arbeta nära kunder.

Om DGC

DGC utvecklar och levererar kundanpassade IT-drifttjänster till kunder som har höga krav på säkerhet, tillgänglighet och innovation. Vi levererar våra tjänster, från såväl egen som publik infrastruktur, med hög servicegrad och ett personligt engagemang. Vårt högsta mål är att vi ska ha marknadens nöjdaste kunder. För mer information om DGC, se www.dgc.se 

DGC som arbetsplats

Hos oss finner du en intressant och utvecklande miljö med mycket goda möjligheter till personlig utveckling och stor variation i dina arbetsuppgifter. Vi satsar på att kontinuerligt utöka vår kompetens genom utbildning och du har stor frihet att själv välja dina framtida utvecklingsområden. Vi tycker om att ha kul på jobbet och satsar mycket på att skapa en stimulerande arbetsmiljö där vi trivs.

Ansökan

DGC eftersträvar en jämn könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga kandidater. Ansökningar, urval och intervjuer kommer att ske löpande.