info icon

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer

ok button

Vår historia

1987: David Giertz, 15 år gammal, startar en enskild firma hemma i mammas garage i Täby. David importerar kopieringsinterface från Taiwan som säljs via postorder.

1991: David tar studenten och anställer Jörgen Qwist och ett par andra vänner. Tillsammans startar vi aktiebolaget DG Computer och säljer specialanpassade Amiga-datorer.

1993: Vi börjar bygga egna stationära ”IBM-kompatibla” persondatorer med komponenter från Asien.

1998: Vi vinner vårt första PC-ramavtal med Statskontoret och är nu etablerade som en av Sveriges största PC-tillverkare.

2000: PC-försäljningen når sin topp men vi inser att festen kommer att ta slut och slår i ”Vision 2004” fast att vi på fyra år ska förvandla DGC från en PC-tillverkare till ett tjänsteföretag med fokus på drift och datakommunikation.

2001: IT-bubblan spricker och på några månader minskar vår PC-försäljning med 40 procent. Vi börjar flytta medarbetare från PC-verksamheten till de nya tjänsteområdena.

2002: Blir genombrottsåret för våra drift- och datakommunikationstjänster och vi börjar etablera oss i Telias telestationer och bygger ett eget nät.

2004: Vi blir en renodlad nätoperatör. På nyårsafton 2004 avvecklar vi vår PC-produktion. ”Vision 2004” är genomförd. I ”Vision 2008” sätter vi upp målet om en börsnotering senast 2008.

2006: Vi lanserar IP-telefonitjänster och sparkar igång det nya affärsområdet Telefoni. ”One Source IT” blir vår nya payoff. Almi utser oss till ”Årets företag” i Stockholms län tack vare vår framgångsrika omvandling till en nätoperatör.

2008: Vi noteras på Nasdaq Stockholm.

2011: Vi förvärvar IT-driftbolaget Bradata i Örebro med ett 40-tal medarbetare.

2013: Vi kopplar upp Sveriges alla ICA-butiker och bankomater. Vi tecknar ett rekordstort avtal med Svenska Spel och utses till ”Årets operatör”.

2015: Blir ett genombrottsår inom offentlig sektor med nya kunder som Västra Götalandsregionen och Domstolsverket. Vi förvärvar IT-driftbolaget Donator i Göteborg med ett 20-tal medarbetare.

2016: Vi stärker upp affärsområde IT-drift med ytterligare två förvärv, Delta IT och Internet Border.

2017: EQT förvärvar DGC och DGC avnoteras från Nasdaq Stockholm.

2018: DGC:s datakommunikations- och telefoniverksamhet går samman med IP-Only och bildar IP-Only Enterprise. DGC:s verksamhet inom IT-drift omfattas inte av sammanslagningen och kommer fortsätta att drivas under varumärket DGC utanför IP-Only-koncernen.